17 Haziran 2013 Pazartesi

HARÇLIĞİIN AZI VE ÇOĞU



Harçlığın Azı Yönetici Çoğu Playboy Yapıyor

SİZİN İÇİN ARAŞTIRDIK
 
 
       
      Cep harçlığını az alan çocuklar hem paranın değerini daha çok biliyor, hem de daha başarılı oluyor.
 
          
Londra Üniversitesi Eğitim Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre çocuğa verilen cep harçlığı miktarının hem okulda hem de yetişkinlikteki başarısını etkilediğini ortaya koydu. 10 yıl süren, 5000 çocuk ve yetişkin insanın katıldığı araştırmayı yürüten Dr. Chrisian Dustmann, eskilerin "Para ile ne güzellik ne de başarı olur" sözünün doğruluğunu kanıtladı. Evet atalarımız boşuna ''Parayla saadet olmaz'' dememişler.
AZ PARA TUTUMLU YAPIYOR
Söz konusu araştırmaya göre ; cep harçlığına boğulan ve refah içinde büyüyen çocuk hem okulda ve hem de iş hayatında başarılı olamıyor. Dar gelirli ailelerin çocukları ise paranın değerini daha iyi bildiklerinden dolayı ileride daha başarılı oluyor.
Ailesinden az cep harçlığı alan çocuk paranın değerini biliyor ve tutumlu, kanaatkar, yardımsever, çalışkan bir öğrenci olarak yetişiyor. Bu çocuk başarısını ileriki zamanlarda yetişkinlikte de devam ettiriyor. Günümüzde başarılı ve sevilen yöneticilerinin bir çoğu çocuklukta az cep harçlığı ile yetişen çocuklar grubunda bulunuyor. Zira çocuklarına az cep harçlığı vererek onları çalışmaya yönlendiren eğitimli ailelerin çocukları da ileride başarılı oluyor. Bol cep harçlığı ise çocuğu , tembel, isyankar ve savruk yapıyor. Genelde bu gruptaki çocuklar yetişkinlikte de işçileri tarafından sevilmeyen patron veya gezip tozmayı seven playboy oluyor.
Bu araştırmadaki bulguları Londra Üniversitesi'ne bağlı Birckbeck College Sosyal Psikoloji Enstitüsü ve İtalya'daki UNICEF Innocenti Araştırma Merkezi'nin çalışmaları da destekliyor.
 
    Evet siz değerli anne ve babalar!..Siz siz olun çocuğunuza bol harçlık vererek onların disiplinsiz ve serseri olmasına müsaadev etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder